10 Ağustos 2016 Çarşamba

TEKSTİL TERİMLERİ

Kumaş Püf Noktaları

Yıkama: Yünlü kumaşlar kesinlikle yıkanmamalıdır; kuru temizleme yöntemiyle temizlenmelidir.
Daha çok pantolonluk kumaş olarak kullanılan yüzde 50'si viskon, yüzde 50'si yün olan kumaşlar ılık suda
ve elde yıkanabilirler. Ketenler de aynı şekilde ılık suda ve elde yıkanabilirler.

Ütüleme: Lacivert ve koyu renkli kumaşlar özel ütü bezleri kullanılarak buharlı sistemde ütülenir. Moheur
(keçi yününden yapılan) kumaşlar buharsız ve kuru sistemde ütülenir. Keten kuru sistemde ütülenmelidir.
Yünlü kumaşlar ise ağır bir ütüyle buharlı sistemde ütülenir.

Kuru Temizleme: Özellikle yünlüler yıkanmamalı ve kuru sistemde temizlenmeli, hatta kuru temizlemeciye
yıkanmaması gerektiği özellikle tembih edilmelidir. Kıyafetler lekelenme durumlarında hiç müdahale edilmeden
kuru temizlemeye verilmelidir.


Giysi Koruma Yolları

Ürün yıkama talimatlarını okuyunuz ve mutlaka uygulayınız. Trikoları giyip, çıkarırken yüzük, kolye gibi metallerden zarar görmemesi için dikkat ediniz. Giysinizi kullanmayıp uzun süreli saklayacak iseniz, nemden koruyunuz. Ürün içinde belirtilen ütüleme ve kurutma tarifine uyunuz. Ceket, palto, pardesü, takım elbise, bayan elbiseleri vb. giysilerinizi kuru temizleme ile temizletiniz.

Polycotton giysiler: Elde yıkarken çitileme yapmayınız. Fermuarlı ve çıtçıtlı giysilerinizi fermuar ve çıtçıtını kapatarak yıkayınız. Giysilerinizi yıkadıktan sonra, kesinlikle santrifüjlü kurutma makinesinde kurutmayınız, sererek kurutunuz. Baskılı ve nakışlı giysilerinizi ters çevirip yıkayınız ve ütüleyiniz. Renklilerde çamaşır suyu kullanmayınız.

İpekli giysiler: Hassas çamaşır tozları kullanınız, çitilemeyiniz. Soğuk su ile durulayınız. Klorlamayınız. Kumaşın tersinden 120 ile 150 derece arası ısı ile ütüleyiniz. Dikiş yerine fazla bastırmayınız. Su ve buharın leke yapabileceğini unutmayınız. Mümkünse kuru temizleme yaptırınız. Çamaşır makinesi veya güneşte kurutmayınız.

Polyester giysiler: Çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Ütüde yüksek ısıya karşı hassas olduğunu unutmayınız.

Mayo: Kullanımdan sonra mayonuzu duru soğuk su ile yıkayınız. Gerekiyorsa yalnız beyaz sabun kullanınız. Çamaşır makinesinde yıkamayınız. Kesinlikle sıkmayınız ve ütülemeyiniz. Direk güneş ışığından uzak ortamda kurutunuz

Deri:
Yağlı derilerde (nubuk vb.) yıkama ve kuru temizleme yapmayınız. Nubuk bezi, fırçası ve silgisi ile temizleyiniz.

Diğer deri ürünlerinde kuru temizleme yaptırabilirsiniz. Silgi ve fırçayı yağlı deriyi zedelemeden hafifçe kullanınız.

Yağmur ıslanmalarında silkeleyip askıya asarak oda ısısında kurutunuz.

Leke çıkarmak için tiner, benzin ve benzeri maddeler kullanmayınız. Deri mont ve kabanlarınızı kullanmadığınız zaman bir elbise torbası içine koyunuz. Normal olarak ayda bir havalandırarak saklayınız. Saten çantalarınızı yumuşak bir bezle sadece silerek temizleyiniz. Beyaz ve krem çantaları ılık, bol köpüklü ve nemli bir bezle silerek temizleyiniz.

Yünlü giysiler: Yün deterjanı kullanınız. Soğuk su ile yıkayınız. Klorlamayınız. Otomatik makinede yıkamayınız.
Çamaşır makinesi santrifüjünde, güneşte veya soba yakınında kurutmayınız. 150 derecede buharlı ütüyle veya nemli bezle ütüleyiniz. Yün giysinizi yıkadığınızda kesinlikle sıkmayınız. Saf yün giysiler yıkandığında çok çeker. Çekme oranının düşük olması nedeniyle bu tür giysilerinizi kuru temizlemede temizletiniz. Güve ve diğer zararlı böceklerden koruyunuz.

Saklama: Saklama ortamı olarak rutubetsiz odalar tercih edilmelidir. Kışlık kıyafetler Mart ayından 1 Eylül
tarihine kadar naftalinlenerek özel kılıflarda saklanmalıdır. Polyester ve ketenlerde naftalin kullanılmaz
ancak yaz (Haziran başı) başlamadan 15 gün önce havalandırılmalıdır.

Leke Çıkarma Yöntemleri

Aşağıda vereceğimiz leke çıkarma reçeteleri yalnızca yıkanabilir dokumalar için uygulanabilir. Özel cins kumaşlar için üreticinin önerilerine uyulmalıdır.

İşlem yapılmadan önce kumaşın ve rengin etkisini denemek için, iç kısmındaki bir parça üzerinde uygulama yapılmalıdır.

Alkollü İçecekler
Hemen soğuk sudan geçirin. Lekeli bölgeyi gliserin ile ovalayıp yarım saat bekletin. Soğuk suyla durulayıp, deterjan ve Kosla sıvı ile yıkayın. Yünlü kumaşlarda, emici bir bez ile hafifçe bastırın. Eşit miktarda beyaz alkol (beyaz ispirto) ve ılık su karışımı ile bölgeyi bir sünger ile dikkatlice silin.

Ayakkabı Cilası
Bir kaşık veya bıçağın keskin olmayan tarafı ile cilayı kazıyın. Deterjan ile ovalayıp durulayın. Leke çıkmazsa 2 ölçü suya 1 ölçü saf alkol(96 derece) koyarak ovalayın, daha sonra ılık suyla yıkayın.

Çay ve Kahve
Lekeli kumaşı bir kap ağzına gererek üzerine kumaş cinsinin dayanabileceği kadar sıcak su dökün. (yünlü kumaşlarda max. 40°, pamuklu ve keten kumaşlarda max. 90°) Çamaşır tipi uygun ise, lekenin üzerine biraz  deterjan ile yıkayın.

Meyva
Lekeli kumaşı bir kap ağzına gererek üzerine soğuk su dökün. Lekeyi soğuk su ile silin ve gliserin uygulayın. Birkaç saat beklettikten sonra, birkaç damla beyaz sirke ile silip durulayın. Yünlüler için, beyaz alkol ve su karışımını (3/1 oranı) lekenin üzerine bir bez ile hızla bastırın.

Ciklet
Cikletin üzerine bir parça buz koyup lekeyi sertleştirin. Bir kaşık veya bıçağın keskin olmayan tarafı ile cikleti kazıyıp aseton ile silin. Duruladıktan sonra yıkayın.

Hardal
Lekeye gliserin sürüp deterjanla ovalayarak yıkayın. Leke çıkmıyorsa beyaz alkol ile silin. Renkli ve sentetik kumaşlarda alkol ve su karışımını (1/2 oranı) kullanın. Deterjan ile yıkayın.

Kan Lekesi
Soğuk suda 30 dakika kadar bastırın. Şayet leke çıkmıyorsa aynı sürede su+amonyak (4 litre suya 3 çorba kaşığı amonyak) karışımına bastırın. Daha sonra deterjan ve Kosla sıvı ile yıkayın. Yünlü kumaşlarda, lekenin üstüne ıslak bir sünger ile hızla bastırın. Sulandırılmamış sirke ile leke bölgesini çok hafifçe silin.

Krema,Dondurma ve Süt Soğuk
Suya bastırıp lekeli yeri deterjanla ovalayın. Yağ lekesi kalırsa beyaz alkol ile silip deterjan ile yıkayın.

Küf
Lekenin üzerine tuz dökün, limonlu suyla ovalayıp güneş ışığına bırakın. Leke çıkıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın ve lekenin üzerinin güneş altında tamamen kurumamasına dikkat edin. Durulayın ve deterjan ile makinada yıkayın.

Fermuarların Kullanımı

Kürsörün rahat olmayan biçimde açılıp kapanması

Kürsörün rahat olmayan bir biçimde açılıp kapanmasına neden olacak şekilde sürgü üzerine kuvvet uygulanmış olabilir ; rahat açılıp kapanmayan kürsörü zorlamak şeritteki dişlere zarar verir, bu nedenle dişlerin birbirine geçmesi zor olur. Böyle bir durumda dişlerin ön ve arka kısmına parafin uygulamak gerekir.

Dişlerin Kopması

Aşırı dolu bir çantanın fermuarını aşırı kuvvet uygulayarak kapatmaya çalışınca dişler üzerine aşırı yük binmiş olur. Bu gerginlik dişlerin kurdeleden çıkmasına neden olur. Bu fermuar için çok kötü bir durumdur. Böyle bir durumda fermuar sadece dişleri yan yana getirecek şekilde ve kürsörün rahat bir biçimde  çekebileceği  durumda kapatılmalıdır.

Kürsörün bir kumaşa sıkışması 

Açılıp kapatılırken kürsöre bir iplik veya kumaş takılabilir. Kürsörü, kuvvet kullanarak düzeltmeye çalışmak sorunu daha da kötüleştirecektir. Kürsörü geri çekin sıkışan ipliği ve kumaşı kurtarın. Kürsör eğer kumaşa derin şekilde sıkışmışsa kuvvet uygulamayın, fakat nazikçe geri çekin. Fermuarları giysiler üzerine dikerken fermuarın dikişi sıkıştırmamasına dikkat edin.

Giysinin giyilmesi veya çıkarılması

Giysiler bir fermuar iyice açılı kapatıldıktan sonra giyilip çıkartılmalıdır. Fermuarları kapatırken, eğer kanca veya üst düğme önceden sabitlenirse, kürsör yavaşça ve rahat biçimde hareket edecektir. Eğer kürsör yarı yolda bırakılırsa, dişler, alt durdurucu veya kürsörün üzerine aşırı yük biner ki bu da hasara neden olabilir. Aynı özen, fermuarları olan botlara, eldivenlere ve aksesuarlara da gösterildiğinde sorunlar en az seviyede tutulabilir.  

Malzemeye bağlı olarak gerekli ısıyla uygun ütüleme

Ütülenen malzemeler için uygun ısının seçilmesi sadece malzeme ile ilgili değildir, fermuarlara da aynı özen gösterilmelidir. İmal edildiği malzemenin türünü dikkate alarak ve uygun ısıyı kullanarak fermuarların ömrü uzatılabilir, görünüşü hoş tutulabilir.*Ütüye başlamadan önce bütün fermuarlar kapalı olmalı, kürsör uygun durumda sabitlenmiş olmalı ve fermuar hangi malzemeden yapılırsa yapılsın üzerine bir bez koyulmalıdır. Kürsör kafası hiçbir zaman arka tarafı çevrilmiş olarak ütülenmemelidir. *Dişler veya kürsörün malzemesi doğrudan (bez koymadan) ütüleme ile değişikliğe uğrayabilmektedir

Uygun temizleme yöntemi

Temizlemeye başlamadan önce fermuar kapatılmış, kürsör sabitlenmiş olmalıdır. Açık bırakıldığı takdirde, makinanın merdanesi kumaşa zarar verebilir, kurdelesi uzayabilir veya çekebilir. Leke veya yağları çıkarmak için kullanılan güçlü alkalin deterjanları veya klorin ağartıcı ajanları çözünerek parafin veya yağlı film oluşturduğundan dikkatlice kullanılmalıdır. Temizlikten sonra fermuar eğer iyi bir şekilde çalışmıyorsa parafin uygulayın ve düzgün çalışana kadar birkaç kez aşağı-yukarı çekin.


-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 

EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

PAMUK KUMAŞ İŞ ELBİSELERİ

İş Elbiseleri Sektöründe Pamuk çok yaygın olarak kullanılan bitkisel kökenli doğal bil elyaftır. Pamuk bitkinin kozasından elde edilir.kimyasal olarak pamuk elyafı, içinde pamuk mumu ve az miktarda pamuk yağı barındıran saf selulozdan oluşur. Seluloz: doğada bitkiler tarafından sentez yoluyla oluşturulan organik bir maddedir.



İş elbiselerinde bu maddenin tercih sebebi ; Pamuğun havayı içine hapsetmesi pamuklu kumaşa yalıtım özelliği kazandırır. Pamuk tarafında hapsedilen hava miktarı yündekinden daha azdır ve tutuculuğu orta seviyededir. Esnekliği az, güçlü ve dayanıklıdır. Emicilik,yaş dayanımı,yumuşaklık,dayanıklık gibi özellikleri pamuğu diğer liflerden ayırır. Pamuk yüne oranla daha fazla nem çeker. Terin buharlaşarak havaya karışmasını sağlar ve aynı zamanda giysilere özellikle sıcak koşullarda rahat giyilebilecek bir doku kazandırır. Bu sebeple genellikle iç giyimde ve bebek giysilerinde tercih edilir.

iş elbiseleri Pamuklu kumaşlar ile sıcak suda yıkanmaya ve sıkılmaya müsaittir. Asılarak kurutulabilir. Bu durumde İş elbiseleri nemliyken ütülenirse kırışığı daha çabuk açılır, kuru ikene sıcak buharlı ütü ile ütülenir. Pamuklu kumaşlara sentetik karıştığı zaman daha az buruşur ve daha kolay ütülenir. Pamuklu kumaşlı iş elbiseleri yıkandıklarında polyester gibi sentetik kumaşlara göre daha geç kururlar. Bunun nedeni pamuk gibi doğal elyaflar, sentetiklere göre daha emicidir, suyu daha çok emerler. Bu nedenle kurumaları daha geç olur.

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 

EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
                  

DOKUMA KUMAŞ İŞ ELBİSELERİ

İş Elbiseleri Dokuma kumaş kullanılarak çok çeşitli amaçlarla, değişik hammaddelerden, çeşitli yapı ve dokularla üretilmektedirler. Kumaşın yapımında kullanılan hammadde çok kez kullanım alanına uygun olarak seçildiğinden, endüstride kumaşların tanımlanması ve sınıflandırılmasında hammadde türü de önem kazanmaktadır. Bu açıdan, dokuma kumaşları pamuklu, yünlü ve ipekli kumaşlar olarak üç ana grupta incelemek mümkündür. Ancak, İş elbiselerinde yünlü kumaşlar, kumaş özelliklerinde önemli farklılıklar bulunan kamgarn kumaşlar ve ştrayhgarn kumaşlar olmak üzere iki ayrı sınıf olarak tanımlanmaktadırlar. Diğer yandan, doğal lifler olan yün ve pamuktan yapılan kumaşlarda, viskon, naylon, polyester gibi çeşitli yapma lifler de pamuk ya da yünle karışım halinde kullanılmaktadırlar. Kumaşın genel karakterini büyük ölçüde etkilemedikleri sürece bu tür kumaşlar da aynı sınıf içinde incelenebilirler. Ancak, viskon ya da viskon-pamuk karışımı kumaşları ayrı bir sınıf olarak incelemek de olasıdır.

İpekli kumaşlı iş elbiseleri, bir devamlı lif olarak, yün ve pamuktan çok değişik olan iplik özellikleri nedeniyle, yapı, karakter ve kullanma yeri bakımından özel bir kumaş sınıfını oluştururlar. Viskon ya da suni ipekten (yap­ma ipek) yapılan ve floş ipliği adı verilen ipliklerden dokunan ipekli taklidi kumaşlarla, devamlı asetat ipliğinden, devamlı naylon ipliğinden, de­vamlı polyester ipliğinden dokunan çeşitli kumaşları da aynı sınıfta ince­lemek uygun olmaktadır.

Uzun yılların kazandırdığı deneyimler, tekstil teknolojisindeki geliş­melere paralel giden endüstri uygulamaları, hammadde, iplik türü, kumaş doku ve yapısına ilişkin özellikleri içeren bazı standartların oluşmasına yol açmıştır. Daha doğru bir deyimle, çeşitli amaçlar için kullanılan ve çok kez benzer özelliklerde dokunan bazı standart kumaş türleri ortaya çıkmıştır. Bunlar belirli adlarla tanınmakta ve tanımlanmaktadırlar.

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 

EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

İŞ ELBİSELERİ KULLANIM ÖZELLİKLERİ

İş Elbiseleri , çalışma esnasında korunma amacına cevap verecek şekilde hazırlanan, kesim ve işçilik tekniği açısından belli meslek gruplarına has gereksinimlerine uygun şekilde hazırlanan giysilerdir.
Günümüzde iş giysileri sadece kirden koruyan ve çoğu zaman sevilmeyen bir giysi olmaktan çıkmıştır. Bugün iş elbiseleri yalnızca pratik ve fonksiyonel kriterlere göre değerlendirilmemektedir. Moda unsurları, giyimle ilgili hijyenik ve fizyolojik bilgilerle birleşerek içerik ve konstrüksiyonda önemli bir rol oynamaktadır. İş önlükleri, en geniş kullanım alanına sahip iş giysisidir.
İş giysilerinin üretiminde kullanılacak ana ve yardımcı malzemeler seçilirken aşağıda belirtilen özelliklerin göz önünde bulundurulması gerekir.

• Giyen kişinin hareketlerini kısıtlamamalıdır.
• Hijyenik karakterli olmalıdır.
• İş giysilerinin dikişleri zorlamalara karşı dayanıklı ve esnek olmalıdır.
• Sık yıkamaya dayanıklı olmalıdır.
İş giysilerinde gabardin, jean gibi kalın, alpaka, terrycotton gibidayanıklı kumaşlar tercih edilir.

Kumaş cinsi
giysinin kulanıldığı mevsime uygun kalınlıkta olmalıdır. İş elbisesi satın alırken çalışanın alışkanlıkları ve çalışma ortamı göz önünde bulundurulmalıdır.İş elbisesi için kumaş seçiminde şu sorulara cevap aranır:

• Ortam sıcaklığı nasıl?
• Hangi mevsimde kullanılacak?
• Çok fazla kirlenen bir ortam mı?
• Çalışanlarla müşteriler yüz yüze geliyor mu?
• Ne sıklıkta yıkanıyor?
Kadın iş önlüklerinde genellikle alpaka cinsi kumaş tercih edilir.

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 

EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ



İŞ ELBİSELERİ VE ÖNEMİ

VE ÖNEMİ
Günlük hayat içinde çevremizde gördüğümüz, hareket eden ve yaşayan her canlı için dış görünüş ve bu görünüşün etkileri önemlidir. Bu etki aynı zamanda çalışma tarzımıza kadar uzanan geniş kapsamlı bir kavramdır.
Kişiler iletişim halindeyken kişisel tarzlarını, profesyonellikleri ve sahip oldukları karizmaları aracılığıyla karşıya sunarlar. Yani kişisel imajımız ve giysilerimiz aynı zamanda bizim resmimizdir. İnsanlar gördüklerine inanırlar, hakkımızda durduk yere bir imaja sahip olmazlar! Çünkü, ister sevin ister sevmeyin, başkalarının gördüğü şey sizin onlara göstermeye tercih ettiğiniz şeydir.
Dış görünüş ve algılanma şekli, bireysel davranış sergileyen kişiler için bile bu kadar önemliyken daha fazla bir bütünü ifade eden ve ticari geleceğini bu imajına bağlı olarak şekillendirecek kurumların bundan farklı düşünmeleri anlamlı olmayacaktır. Çünkü, çok başarılı bir işletmeye veya kuruma sahip olmanız veya yıllık cironuzun ne kadar yüksek olduğu muhasebecinizden başka kimsenin etkisi alanında değildir ama fiziksel görümünüzü ve üzerinizde ki giysileriniz her gün yüzlerce göz tarafından görülür. Ve belli bir ölçüye kadar değişmez nitelikte sizin adınıza yorumlar ve mesajlar verir….
İşte tüm bu kavramlarla, moda satın alınabilir bir şeyken, kurumsal iş Ebiseleri, üniforma veya en eski adıyla personel İş elbiseleri , işletmeye ait en etkin elçilerden biridir…
İşletmenize ait çalışanların dış görünüşü profesyonel yaşantınızda her an göz önünde olan, en kolay görünen, yorumlanabilen özelliğinizdir ve en önemli iletişim araçlarınızdan biridir. Çünkü size ait mesajlar içerir ve bir atasözümüzün belirttiği gibi “giysileriniz ile karşılanır bilgileriniz ile uğurlanırsınız”. Firmanıza ait bir iş Elbisesi yaptırmaya karar verdiğinizde, sadece bir giysi seçmekle kalmaz,işletmenizin ruhunu ifade etme şeklini de ortaya koyarsınız.
Sizde bilginizi göstermek için önce giysinizle karşılayın…


-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 

EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ


İŞ ELBİSELERİNDE KUMAŞLARIN SINIFLANDIRILMASI



İŞ ELBİSELERİNDE KUMAŞLARIN SINIFLANDIRILMASI


İpliklerin iğneler vasıtasıyla ilmekler haline getirilerek oluşturulan esnek, elastik, dolgun ve yumuşak tekstil yüzeyleridir.
ÖRME KUMAŞLARIN SINIFLANDIRILMASI
TEK PLAKA ÖRGÜ KUMAŞLAR

*süprem
*iki iplik
*üç iplik
*havlu
*pike

ÇİFT PLAKA ÖRGÜ KUMAŞLAR
*ribana
*interlok
*selanik
*kaşkorse

ÖRME KUMAŞLAR
-Süprem
*lyc süprem
-İnterlok
*lyc interlok
-Ribana
*lyc ribana
-Pike
*lyc pike
-Kaşkorse
*lyc kaşkorse
-3 iplik
-2 iplik
-Selanik
-Polar
-File kumaşlar

ÖRME KUMAŞ TİPLERİ
SÜPREM
Ön ve arka yüzü birbirinden farklı, nispeten ince kumaşlardır. Genellikle slip, atlet, fanila, t-shırt, iç çamaşırı yapımında kullanılır.Eğer bitim işlemleri doğru ve istenen şekilde yapılmadığında dönme olur.

İNTERLOK
Her iki yüzüde aynı görünümlü, sıkı bir yapıya sahip, daha stabil kumaşlardır. Genellikle balıkçı sweat, bayan bluz, eşofman altı ve bebe grubunda kullanılır.Ribanaya göre daha düz bir ön yüzeye sahiptir.

RİBANA
Ön ve arka yüzü aynı görünümlü, enine olarak yüksek esneme kabiliyetine sahip lastik örgülü esnek kumaşlardır.Lycra kullanarak esnekliği ve geri toplama özelliği arttırılır. Genellikle yakalarda, kol ve etek ucunda, bayan ve erkek body üretiminde kullanılır.

KAŞKORSE
Ön ve arka yüzü aynı görünümlü, enine yüksek kabiliyetine sahip, ribanadan farklı olarak boyuna daha geniş çizgileri olan örme kumaşlardır.Genellikle bayan üst giyiminde kullanılır.Örgü karakteri olarak ribana ile aynıdır, tek farkı iğne çıkartılarak boyuna çizgiler belirginleştirilip kalınlaştırılır. Lycra kullanarak esnekliği ve geri toplama özelliği geliştirilir.

PİKE (LACOSTE)
Ön ve arka yüzü birbirinden farklı, ön yüzünde noktasal kabartılar ve çukurlar bulunan, arka yüzü petek görünümlü örme kumaşlardır.Genellikle polo yakalı t-shırtlerde, eşorfman ve bayan elbise yapımında kullanılır.

İKİ İPLİK
Ön ve arka yüzü birbirinden farklı, ön yüzü süprem görünümlü , arka yüzünde ise genellikle kalın ve atlamalı iplikler görünen, nispeten kalın örme kumaşlardır.Şardonlu ve şardonsuz olarak genellikle sweat t-shırt, kapşonlu hırka, alt-üst eşofman yapımında kullanılır.

ÜÇ İPLİK
İki iplik ile aynı görünümlü olmakla beraber, daha tok ve kalın bir yapıya sahiptir.Şardonlu ve şardonsuz olarak genellikle iki iplik aynı kullanım alanlarına sahiptir.

SELANİK
Ön ve arka yüzü birbirinden farklı, arka yüzü interlok, ön yüzü ise kısmen ribana görünümlü örme kumaşlardır.Örgü yapısı itibariyle interlok ayarlarında örülür. Genellikle kalın yapıları dolayısıyla dolgun ve tok kumaşlar olup, dış giyimde, sweat, hırka yapımında kullanılır.

HAVLU
Ön ve arka yüzü birbirinden farklı, ön yüzü süprem, arka yüzü havlu bir yapıya sahiptir. Genellikle bebe giyiminde sweat ve nadiren pantolon yapımında kullanılır. Yumuşak ve emici, dolgun yapısından dolayı tercih edilir.

FİLE KUMAŞLAR
Çeşitli büyüklüklerde delikli bir görünüme sahip örme kumaşlardır. Genellikle bayan üst giyiminde, bluz, gömlek, astar, ve garni olarak kullanılır. Son zamanlarda erkek giyiminde de ön plana çıkmaya başlamıştır.

POLAR
Bakıldığında örgüsü tam olarak belli olmayan, havlu kumaş zeminine uygulanan bir takım işlemlerle her iki tarafıda tüylendiren, yumuşak, dolgun, sıcaklık hisi veren örme kumaşlardır. Genellikle; sweat, hırka, mont, kaban astarı olarak kullanılır. Bebe giyiminde, fazlasıyla tercih edilen bir kumaş cinsidir.

ÖRME KUMAŞ VE DOKUMA KUMAŞ ARASINDAKİ FARKLAR
Örme kumaş üretimi, dokuma kumaş üretimine göre daha hızlıdır.
Örme kumaşlar esnek bir yapıya sahip olmakla birlikte, dokuma kumaşlarda (lycralılar hariç) esneme yoktur.
Örme kumaşların nem alma özelliği, dokuma kumaşlara göre daha yüksektir.
Örme kumaşların yıkama sonrası çekme eğilimi, dokumaya nazaran daha yüksektir.
Örme kumaşlar dokumaya nazaran daha az buruşur. Bu sebeple katlama ve paketlemesi daha kolay ve hızlıdır.
Örme kumaşlar daha dökümlüdür. Vücudu kolay sarar.
Dokuma kumaşların dökümlü olması sağlansa bile, vücut kıvrımlarına tam oturmaz ve örme kumaşlardaki rahatlığı vermez.
Örme kumaşlar dikildikten sonra yıkanmaya ihtiyaç göstermez, kullanıma hazır olarak tüketiciye ulaşır.
Dokuma kumaşlardan dikilen ürünlerde, kumaş cinsine ve kullanım yerine bağlı olarak tuşe, dikiş efekti ve görünümde istenilen sonucu alabilmek için, dikimden sonra yıkanır, daha sonra hazırlanarak tüketiciye gönderilir.
Örme kumaştan yapılan ürünler çorap, tayt, atlet, iç çamaşırı, sweat, t-shırt, eşofman (alt ve üst), bebe giysileri olarak üretilirken,
Dokumada ise pantolon, gömlek, ceket, kaban, mont, salopet, şort, yağmurluk olarak karşımıza çıkar.


-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 


EN KALİTELİ İŞ ELBİSELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Gaz Maskesi Nedir?

GAZ maskesi ilk olarak ne zaman kullanıldı, ne işe yarar, nasıl kullanılır, 

Gaz Maskesi; İlk defa 1915’te Fransızlar tarafından sadece klor gazına karşı kullanılan bu çeşit maskeler bugün çok gelişmiş durumdadır.

1. Dünya Savaşı’nda, 1915’te Almanlar Fransızlar’a karşı ilk defa klor gazı kullanınca Fransızlar koruyucu olarak gaz maskesini buldular. Bugün çeşitli işlerde kullanılmakta olan gaz maskesi başlıca iki kısımdan ibarettir: Maske, süzgeç.

1.— Maske: Kauçuktan yapılmıştır. Yüzü tamamen kaplar. Göz kısmında geniş gözlükler vardır. Burun kısmında bir maşa burun kanadlarını sıkar, ağızdan soluk alınmasını sağlar.

2.— Süzgeç: İki şekilde olur. Bir kısmı küçüktür. Maskenin ağız kısmına takılır. Bir kısmında ise süzgeç daha büyüktür, çanta şeklinde arkada veya göğüs üzerinde taşınır. Maske ağzından çıkan bir hortum süzgece bağlanmıştır. Süzgeçlerde solunum yolu ile giren havayı süzen bir «aktif kömür» tabakası bulunur, giren çeşitli gazların bileşimini bozabilecek bazı kimyasal bileşikler vardır. Ayrıca bunlar soda, potasyum permanganat, bazı nikel tuzlarıdır.

Savaş anında yanda taşınan bir maske 6 saniyede takılabilir. Bazı zehirli gazlara karşı özel elbiseler de kullanılır. O zaman bu elbiselerle maske hava geçirmeyecek, kullanan kimsenin her tarafını kapatacak şekilde hazırlanır.

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 


EN KALİTELİ GAZ MASKELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ


4 Ağustos 2016 Perşembe

MEKAP AYAKKABILARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER


Mekap Ayakkabı Hakkında Bilgiler

3-4 yıldan aşağı giyilmeyen ve yıllardır sağlamlığı ile öne çıkan Mekap ayakkabı, 80’lerin öne çıkan ve bilinen ayakkabı üreticilerindendir. Zamanında; Dunlop’ın Türkiye’deki üreticisi olmasıyla da tanınır. Kurşunoğlu ailesi tarafından kurulan MEKAP’ın hikayesi 1975’e kadar gider. Şirket, 2001 krizi ardından girdiği mali döviz darboğazı sebebiyle 2005’te el değiştirir. Markanın yeni sahibi İskender ailesi üretimi Trabzon’a taşıyarak yeni bir başlangıç kararı alır. Ancak bu spor ayakkabılar için yapılan ‘terörist ayakkabısı’ nitelemesi şirketin peşini bırakmaz. E-posta’lar gelir, “neden teröristin ayağında sizin ayakkabınız var.” diye sorulur. Bilinmez ki örgüt her türlü ihtiyacını zaten yerli firmalardan karşılamaktadır.

MEKAP yöneticileri, ‘teröristlerin giydiği ayakkabı’ şeklindeki kötü imajdan rahatsız. Hala üretim yapmaya devam etmelerini, kendilerini eleştirenler kadar vatansever olduklarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan şirket yöneticileri, “Jandarma ve korucular da bizim ayakkabılarımızı giydi. İşimizi iyi yapıyoruz ve işimize bakıyoruz. Bu tartışmaların dışındayız. En az, teröristler giydi diye bizi eleştirenler kadar da vatanseveriz.” diyor.

Mekap hakkında bilgiler!
MEKAP’ın isim olarak öne çıkması; Özal’ın bir vakitler; “Dağda Mekap’la geziyorlar..” tarzındaki bir açıklamasından sonra olur. Korucu ve istihbarat ekipleri de Markayı tercih etmesine rağmen terör grupları ne yazık ki öne çıkıyor. Olumsuz imaj firmaya yapılıp kalır. Mekap halihazırda en dayanıklı üretmeye devam etmektedir. Çelik burunlu iş ayakkabıları ile öne çıkar. Çelik burunlu ayakkabı giyiyorsanız havaalanı kontrollerinde çıkarmak zorundasınız unutmadan belirtelim. 3. lig ve amatör futbol takımlarının Adidas’ı olarak bilinir.

EN KALİTELİ MEKAP AYAKKABILARI  İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ



-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 




SAGLIK PERSONELİ KORUYUCU EKİPMANLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Koruyucu ekipman kullanım amacı 
•Hastalara sağlık hizmeti ve bakım veren sağlık çalışanlarının, başta kırım kongo kanamalı ateşi, insan immün yetmezlik virüsü (HIV), kuş gribi, domuz gribi ve mevsimsel influenza(grip) olmak üzere kan, vücut çıkartıları, temas ve solunum yoluyla bulaşma riski taşıyan hastalıklara karşı sağlığının korunması; sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonlar ile çapraz bulaşmaların önlenmesi ve sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik koruyucu malzemelerin uygun kullanımının sağlanması hedeflenmiştir.
Sağlık Personelini Koruyucu Ekipmanlar
 •Eldiven
•Önlük
•Maske
•Gözlük
•Yüz koruyucuları
Uygun SPKE
•Maruziyetin tipi ve süresi
•SPKE’nin uygunluğu ve kullanılabilirlik süresi
•Ölçülerin uygun olması
Uygun Kullanım
 • Giyme sırası
-Önlük
-Maske
-Gözlük
-Yüz koruyucu
-Eldiven
• Çıkarma sırası
-Eldiven
-Gözlük
-Yüz koruyucu
-Önlük -Maske
Kontaminasyon En Az Olmalı !!!!
Kullanım Sonrası Uygun Atım
 •Sadece eldiven kullanılmışsa hasta odasındaki çöpe atılabilir
•Tam SPKE kullanılmışsa koridordaki çöpe atılmalı
•Maske oda kapısı kapandıktan sonra çıkarılmalı SPKE çıkarıldıktan sonra mutlaka el hijyenine dikkat edilmeli !!!!
ÖNLÜK 
•Kullanım amacı (izolasyon, cerrahi)
•Önlük malzemesinin özelliği
•Steril veya temiz kullanım
Önlük Giyerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
• Önlük malzemesi uygulanacak işleme göre seçilmeli
• Uygun tip ve boyut seçilmeli
• Arkadan bağlanmalı
• Eğer çok küçük ise iki tane önlük giyilmeli
• Biri önden
• Diğeri arkadan
Önlük Giyildikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
•İşlem sırasında kirlendiğinde değiştirilmeli
•Kan veya sekresyon sıçradığında hemen değiştirilmeli, altındaki giysi ve deri yıkanmalı
•Tek kullanımlık olanlar tekrar kullanılmamalı
•Cerrahi önlükler ortak kullanılmamalı
Önlük Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
•Omuz kısımlarından tutulur,
•Kontamine dış yüz içe doğru çevrilir,
•Yuvarlayarak katlanır,
•Çıkarıldığında sadece temiz taraf görünmelidir..
Önlük Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Çıkarıldığında sadece temiz taraf görünmeli !!!!
Yüz Koruyucu Ekipmanlar Maske
•Cerrahi maske
-Kan ve vücut sekresyonlarına karşı korunmak
-Hastayı korumak (cerrahi, üst solunum yolu infeks.)
•N-95,99,100 maskeleri
-Küçük partiküllere (<5) maruziyet
Maske Giyerken Dikkat Edilmesi
Gerekenler  maskeleri Yüze uygunluk tam olmalı!!!!
Maske Giyildikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler •Tükrük veya sekresyonlarla ıslandığı zaman değiştirilmeli •Tekrar kullanılmamalı •Ortak kullanılmamalı Mikroorganizmalara karşı tam korumadığı unutulmamalı !!!! Maske çıkartılırken dikkat edilmesi gerekenler •Maske bağları (önce alttaki) çözülür •Maskenin ön yüzü kontamine olduğu için elle temas etmemelidir •Bağlardan tutularak atılır. Gözlük-Yüz koruyucusu Giyilmesi Gözlük-Yüz koruyucusu Giyilmesi • • Entübasyon, bronkoskopi, aspirasyon gibi işlemler ile laboratuvar çalışmaları sırasında vücut sıvıları, salgılar, çıkartılar ve kan sıçrama olasılığında, •• Cerrahi girişimler esnasında vücut sıvıları, salgılar, çıkartılar, kan ve doku sıçrama olasılığında, Gözlük-Yüz koruyucusu Çıkartılması Eldivensiz ellerle çıkarılır Eldiven Çeşitleri •Muayene eldiveni •Cerrahi eldiven •Kemoterapi eldiveni Eldiven Giyerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Eldivenler en son giyilmeli Doğru tip ve boyutta eldiven seçilmeli Eldiven giymeden önce eller yıkanmalı veya el dezenfektanı ile ovalanmalı Eldiven Giyerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Önlük kolları üzerine çekilmeli Eldiven Giyildikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler •Temizden kirliye doğru çalışılmalı, •Eldiven ile çalışırken kendine ve çevreye kontamine temas sınırlanmalı, •Her hastada ve farklı girişimlerde eldiven değişimi yapılmalı, •Eldivenler tekrar kullanılmamalı !!! • ELDİVEN ÜZERİNE EL DEZENFEKTANI UYGULANMAMALI VEYA ELDİVENLİ ELLER YIKANMAMALIDIR. Eldiven Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1 2 3 Elin üzerinden sıyrılarak içi dışına çevrilir Diğer eldivenli el ile tutulur Eldivensiz parmakla bilekten diğer eldiven sıyrılır İçi dışına çevrilerek her iki eldivenden oluşan küçük bir torba şeklinde atılır Eldiven Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Eldiven çıkartıldıktan sonra eller yıkanmalı veya el dezenfektanı ile ovalanmalı servislerde kullanılan koruyucu ekipmanlar • Maske ve FFP3(N95) maskesi, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Koruyucu önlük, • El antiseptik solüsyonları, • Köpük sabun, • Kağıt havlu. Ameliyathanede kullanılan koruyucu ekipman • Cerrahi maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Galoş, • Bone, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu. Laboratuvar koruyucu ekipmanlar • Maske, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu Doğumhane koruyucu ekipmanları • Cerrahi maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Bone, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu Acil servis koruyucu ekipmanları • Maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu Röntgen koruyucu ekipmanları • Kurşun önlük, • Kurşun gözlük, • Kurşun eldiven, • Koruyucu paravan, • Tiroid koruyucu, • Dozimetre, • Maske, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu, • El antiseptiği Eczane koruyucu ekipmanları • Maske, • Eldiven, • Köpük sabun, • Kağıt havlu, • El antiseptiği Sterilizasyon koruyucu ekipmanları • Cerrahi maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu Poliklinik koruyucu ekipmanları • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Cerrahi maske, • Eldiven, • Köpük sabun, • Kağıt havlu, • El antiseptiği Endoskopi koruyucu ekipmanları • Cerrahi maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Bone, • Köpük sabun, • El antiseptiği, • Kağıt havlu. Transfüzyon koruyucu ekipmanları • Maske ve FFP3 maskesi, • Koruyucu önlük, • Koruyucu gözlük, • Eldiven, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu, • El antiseptiği Mutfak koruyucu ekipmanları • Koruyucu önlük/ su geçirmez, • Eldiven, • Maske, • Bone, • Kolluk, • Çizme, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu Çamaşırhane koruyucu ekipmanları • Koruyucu önlük/ su geçirmez, • Eldiven, • Maske, • Bone, • Çizme, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu Morg koruyucu ekipmanları • Maske, • N 95 veya FFP3 maskesi, • Eldiven, • Koruyucu önlük/ su geçirmez, • Koruyucu gözlük, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu Yemekhane koruyucu ekipmanları • Koruyucu önlük/ su geçirmez, • Eldiven, • Maske, • Bone, • Kolluk, • Köpük sabun, • Kâğıt havlu


EN KALİTELİ SAGLIK MAZEMELERİ   İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 




İLK YARDIM ÇANTASI HAKKINDA BİLGİLER

İlkyardım Çantası Hakkında Genel Bilgiler

İlkyardım uygulamaları için, evde, okulda, iş yerinde, arabada, kamu alanlarında kısacası insanın bulunduğu her ortamda ilkyardım çantası bulundurmalıyız.
İlkyardım çantamızı direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebileceği yerlerden uzak bir yerde bulundurmalıyız. Nem oranının yüksekliğinden dolayı mutfak ve banyo ilk yardım çantasının bulundurulması için uygun bir ortam değildir. Evde yaşayanların ilkyardım çantasının nerede bulunduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılan malzemeleri yeniden temin etmek ve yerine koymak çok önemlidir. Son kullanma tarihi dolan ve tüketilen malzemeler yenilenerek temiz bir şekilde muhafaza edilmelidir.

İlkyardım Çantası Örneği

Örnek İlkyardım Çantası

İlkyardım Çantasının İçeriği

İlkyardım çantalarının büyüklüğü ve içindekiler değişebilir ancak temel olarak bir ilkyardım çantasının içinde bulunması gerekenler aşağıdaki gibidir.
1 adet suni solunum maskesi
1 adet royal sargı bezi
1 adet royal sargı bezi
1 adet royal sargı bezi
5 adet zip steril spanç 5×5 cm / 8 kat
5 adet hit steril spanç
1 adet tıbbi makas
10 adet yara bandı
1 adet flaster
1 adet ilkyardım el kitabı
1 adet ilkyardım künyesi
2 adet çengelli iğne
1 adet pupil steril göz pedi
1 adet turnike 60cm (kauçuk)
1 adet deprem düdüğü
Temel olarak yukarıdaki listede yer alan malzemeleri içeren bu çantayı ev ve iş yerlerinde bulundurmak pratik kullanım açısından çok önemlidir. Bu nedenle siz de ev, iş, okul gibi yaşam alanlarınızda mutlaka ilkyardım çantası bulundurun ve çantanın içinde yer alan malzemeleri sık sık güncelleyin.

İlkyardım çantası resimleri

Aşağıda farklı ilkyardım çantalarına ait görselleri bulabilirsiniz.

Makas ve flasterlerden oluşan ilkyardım çantası
Makas ve flasterlerden oluşan ilkyardım çantası
Yurtdışında kullanılan ilkyardım çantalarına bir örnek.
Yurtdışında kullanılan ilkyardım çantalarına bir örnek.
Sırtta taşınan ilkyardım çantasına bir örnek
Sırtta taşınan ilkyardım çantasına bir örnek
Sağlık ekiplerinin kullandığı ilkyardım çantasına bir örnek.

Sağlık ekiplerinin kullandığı ilkyardım çantasına bir örnek.

-Etiket: İş ayakkabısıİş Elbisesiİş Ayakkabısı Fiyatİş Elbisesi FiyatÖnlükÖnlük FiyatıMekap İş AyakkabısıMekap İş Ayakkabısı Fiyat 


EN KALİTELİ İLK YARDIM ÇANTALARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ